Nadine Gordimer,Premi Nobel de literatura, 1991

"Nils Burwitz té la visió d’un vident del cos humà.  El seu domini del traç va més enllà de la carn. La seva obra mostra més que les cares d’Africa; l’essència,  la personalitat,  l’esperit de qualsevol part del continent on va viure I treballar.   Aquí està la bellesa de la veritat del seu talent vibrant."

Lucie-Smith, Edward / Vitralls

Mentrestant, Burwitz, amb la increíble energia que el caracteritza, està constantement acometent noves iniciatives. S’ha convertit en un mestre de l’art de les vidrieres - un camp que el seu amic Joan Miró tentinejà en algunes ocasions. La vidrieria és en essència una passió per la llum, però és també l’habilitat per a controlar aqueixa mateixa llum. Es fàcil veure perquè un home amb el temperament de  Burwitz se sent atret per això. Il.luminar coses, ja siguin  persones, llocs, la psicologia humana o situacions polítiques i socials,  ha estat la tasca de tota la seva vida com a creador d’art.

Pierre Restany

Les obres recents de Nils Burwitz ressonen estranyament a la ment i el cor de l’espectador. El tractament és intensament expressionista i l’estridència de colors està perfectament controlada. La subratllada tensió que n’emana és com un exercici d’estil: vessa i esdevé una angoixa metafísica, que és, sens dubte, més suportable que la que ens envaeix quan miram certes obres de Bacon o fins i tot algunes obres de Baselitz… Davant les obres de Burwitz hom se sent de sobte trasbalsat per un "no sé què", una petita cosa que, per casualitat, es fa sentir i es propaga clandestinament per envair-nos per complet, per desorientar-nos i per atreure’ns… Per això, és cert, que aquestes pintures motiven canvis.